På visit i Vistas värld

Efter en större hårddiskcrash hos mig så var det dags att uppgradera lite datorkomponenter. Ny hårddisk, mer ram minne och en Intel Q9300 processor. Med 8GB ram är det alltså dags att uppgradera till ett 64 bitars OS. Valet föll till sist på Windows Vista, mest för att jag vill kunna forsätta lira alla alla de olika spel jag är sugen på (vilket inte är omöjligt men dock svårare under någon Linux distribution).

Installationen var rätt så snabb och enkel, man kan numera lägga till extra drivrutiner på andra sätt än bara via floppy. Det nya gränsnittet är nog något jag inte riktigt har vant mig vid än, men det går snabbt att lära sig.. User Account Control eller UAC stör mig mer än det hjälper och är antagligen något som jag kommer att stänga av i framtiden. Att IPv6 är på från början samt att jag kan använda mer bandbredd av min internetanslutning är väldigt positivt.

Windows Vista är en bra produkt som gör sitt jobb och är (enligt mig) stabilare än XP men kräver mer resurser vilket är synd, nu är jag nog mer sugen på att testa nästa version av Windows: Windows 7

, , , ,

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by WooThemes