Fler piratkopierar…. Eller?

Enligt en artikel i DN så verkar det som piratkopieringen ökar, jo det är möjligt men det betyder inte att de ”drabbade” företagens inkomst minskar. Själv så gillar jag anime men ofta så tar det lång tid från att en serie säljs tills att jag kan köpa den på DVD, jag måste nästan alltid vända mig till USA för att köpa det jag vill ha då anime inte verkar vara så poppis här i Europa.
Om dessa företag som ”förlorar” 6,2 miljarder på piratkopiering tänkte till och lät innehåll vara mer tillgängligare samt till ett pris som inte gör att jag måste nalla på mina pensionspengar bara för att köpa en DVD-box, så skulle nog deras siffror se betydligt bättre ut. Men det kanske är svårt att anpassa sig till den världen vi lever i?
Bara för att någon laddar ner något betyder det inte att han eller hon skulle ha köpt innehållet till det priset, det kan vara flera saker som kan vara fel enligt användaren:

  • För dyrt
  • Fel format
  • Finns inte att köpa än

Ofta släpps en film flera veckor/månader på DVD i Japan/USA innan det släpps i Europa, varför ska vi straffas på grun av att mediaföretag fortfarande tänker i regioner och andra inlåsningsmodellet?

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by WooThemes